Logo

PARTNER VAŠEHO ZDRAVÍJsme součástí skupiny AGEL, největšího soukromého poskytovatele zdravotní péče ve střední Evropě.

Rychlý kontakt

+420 558 769 211

O nemocnici

Pacienty Nemocnice Český Těšín přijdou obveselit malí hudebníci

18.5.2016

Pacienti Nemocnice Český Těšín, která je členem skupiny AGEL, si budou moci ve čtvrtek 26. května zpestřit svůj pobyt na odděleních hudebním vystoupením. Přímo do nemocnice totiž přijede karvinský pěvecký sbor Permoníček, který si pro zájemce připravil hned dvojici vystoupení. Děti ve věku 1. stupně základní školy nabídnou v průběhu dopoledne pacientům i zdravotníkům sérii sborových a lidových písní i sólová vystoupení s hudebními nástroji.

„Jarní počasí nás všechny láká vyrazit ven do přírody nebo do společnosti na nějakou zajímavou akci. Pacienti v nemocnici ale tu možnost nemají a jakékoliv zpestření pobytu tady je pro ně velkým darem a přínosem, zejména po psychické stránce,“ vysvětluje Mgr. Eva Palianová, zdravotně - sociální pracovnice Nemocnice Český Těšín.

Vystoupení pěveckého sboru proběhne ve čtvrtek 26. května hned ve dvou časech za sebou. Od 10.00 hodin zazní hudba v prostorách rehabilitačního oddělení nemocnice, kam jsou srdečně zváni pacienti oddělení odborné ošetřovatelské péče, následné péče, rehabilitačního oddělení a sociálních lůžek. Od 10:40 hodin pak proběhne repríza koncertu v prostorách budovy C, kde jsou hospitalizováni pacienti oddělení následné péče s rehabilitačním zaměřením. „Akce je určena zejména pro dlouhodobě hospitalizované pacienty naší nemocnice, zúčastnit se ale mohou i rodiny pacientů nebo naši ambulantní pacienti,“ zve Eva Palianová.

Program bude pestrý. „Máme připravenu kombinaci sborových a lidových písní s doprovodem klavíru i bez něj, a nebude chybět ani několik sólových vystoupení s hudebními nástroji,“ prozrazuje sbormistryně přípravných oddělení sboru Permoníček Stanislava Burešová.

Zpět

Kontakt pro média

e-mail: press@agel.cz

Kontakt neslouží k objednávání pacientů na vyšetření, očkování a výdeji výsledků vyšetření

Kontakty na veškeré společnosti skupiny AGEL najdete v sekci Společnosti skupiny AGEL

Online formuláře: