Logo

PARTNER VAŠEHO ZDRAVÍJsme součástí skupiny AGEL, největšího soukromého poskytovatele zdravotní péče ve střední Evropě.

Rychlý kontakt

+420 558 769 211

O nemocnici

Nemocnice Český Těšín prošla miliónovou modernizací

18.12.2015

Pacienti i zaměstnanci Nemocnice Český Těšín, která je členem skupiny AGEL, se mohou nově těšit z příjemnějšího prostředí. Do nemocnice byla pořízena nová moderní okna na oddělení následné péče a také se vyměnila střešní krytina na oddělení chirurgie. Díky tomu má nyní nemocnice nejen hezčí vzhled, ale také nižší provozní náklady. Finanční prostředky na modernizaci v celkovém objemu jednoho miliónu korun poskytlo dle smlouvy o nájmu město Český Těšín.

„Aktuálně jsme vyměnili celkem 43 oken na oddělení následné péče s rehabilitačním zaměřením, kde změnu okamžitě uvítali hlavně naši klienti, pro které se významně zlepšil tepelný komfort. Stará okna již dobře netěsnila, takže si pacienti často stěžovali na chlad proudící od oken. Také paní uklízečky, které okna udržují, si pochvalují snazší údržbu. Prostředí působí moderněji a příjemněji, důležitým faktorem ale samozřejmě bude i finanční úspora, která se již tuto zimu projeví na nákladech na vytápění,“ vysvětluje předsedkyně představenstva Nemocnice Český Těšín MUDr. Barbora Zbránková.

„V budoucnu plánujeme na budově C postupně výměnu ještě dalších 46 oken, čímž se úspora na vytápění zdvojnásobí, a navíc přinese moderní vzhled do všech prostor,“ říká MUDr. Barbora Zbránková a doplňuje, že touto modernizací pokračuje dlouhodobý trend zlepšování vybavení oddělení následné péče, na kterém došlo v posledních dvou letech k rekonstrukci rehabilitačních cvičeben a přestavbě sociálních zařízení i nákupu moderních polohovacích lůžek a dalšího vybavení.

Mimo výměnu oken oddělení následné péče byla v Nemocnici Český Těšín za přibližně 560 tisíc korun vyměněna střešní krytina na budově chirurgické ambulance, která se nově také pyšní hezčím vzhledem i nižšími provozními náklady.

Obě investice do modernizace budov byly hrazeny dle uzavřené Smlouvy o nájmu z rozpočtu města Český Těšín. „Nesmírně si ceníme této podpory ze strany města a jsme za ni opravdu velmi vděční. Pro nemocnici znamenají nižší náklady na energie znatelnou úsporu financí, které můžeme investovat účelněji a v neposlední řadě se jistě zlepší i celkový dojem, kterým nemocnice na pacienty i jejich návštěvy působí,“ uzavírá Zbránková.

 

Zpět

Kontakt pro média

e-mail: press@agel.cz

Kontakt neslouží k objednávání pacientů na vyšetření, očkování a výdeji výsledků vyšetření

Kontakty na veškeré společnosti skupiny AGEL najdete v sekci Společnosti skupiny AGEL

Online formuláře: